Ekspert advarer mod tilbud: Black Friday giver ikke mening for dig

Tusindvis af fynboere vil i løbet af fredagen forsøge at få fat i butikkernes ekstragode tilbud. Pas på, advarer ekspert.

Butikker og storcentre over hele landet har for alvor taget den amerikanske Black Friday-tradition til sig. I 2015 købte danskerne for næsten to milliarder kroner, alene på dankort.

Det er dog langt fra sikkert, at du netop på Black Friday kan score de bedste tilbud, advarer ekspert i marketing.

- Man har selvfølgelig en reel mulighed for at vinde i Lotto og få et godt tilbud, men fuldstændig ligesom at vinde i Lotto skal det nok være glæden ved legen, som skal være det primære for de fleste, siger Lars Pynt Andersen, der er lektor ved Syddansk Universitet.

- Rent økonomisk og rationelt giver det ikke mening for forbrugerne. Det gør det altså ikke, konstaterer han.

Du får ikke julegaver til halv pris

Black Friday er den nye, moderne udgave af et udsalg. Ordet udsalg er dog blevet så udvandet hos forbrugerne, at nye tiltag skal til.

Hvis du har planer om at købe julegaverne på Black Friday, skal du ikke regne med, at du kan få dem billigere.

- De fleste ting, du har brug for til julegaverne, får du ikke til halv pris. Man ender med at købe det til dét, der er prisen. De ting, der er stærkt nedsatte, er der muligvis også en grund til. Sådan har det altid været, siger Lars Pynt Andersen. 

Med andre ord risikerer du at komme hjem med varer, du kan få til samme pris eller måske endda billigere på et senere tidspunkt.

Oversigt

    Oversigt