I det fynske folks tjeneste

Ekspert: Tvivlsomt om TV2 må flytte

Politikerne i medieaftalen er ikke klar til at opgive landsdækkende tv fra provinsen, mener medieforsker Frands Mortensen om TV2's spareplaner.

Selv om TV2 formentlig kan spare penge på at opgive sit hovedsæde i Odense og flytte alle aktiviteter til København, så tvivler medieforsker Frands Mortensen, Aarhus Universitet, på, at det kommer til at ske.

- Det får TV2 ikke lov til af politikerne. Det kræver, at samtlige partier, der er med i medieaftalen, kan blive enige om det, og det bliver meget svært. Det vil være at ødelægge kernen i TV2, siger Frands Mortensen til Ritzau.

Alle partier på nær Enhedslisten er med i medieaftalen, og de vil i løbet af en måned få en økonomisk fremtidsplan fra TV2 på bordet.

Blandt forslagene, bestyrelsen i TV2 nu ser på, er reklameafbrydelser i programmer, brugerbetaling og så altså en samling af stationens virke på en adresse - formentlig i København.

Ifølge Frands Mortensen er politikerne i medieaftalen ikke klar til at opgive tanken om at lave landsdækkende tv i provinsen.

- Kvægtorvet er det sted, hvor TV2's sjæl bor. Da TV2 blev skabt, ønskede man jo netop at flytte produktionen af tv og synsvinklen på tv væk fra København. Det er kernen i TV2-modellen, at hovedsædet ligger i Odense, siger Frands Mortensen.