Ekspert undsiger rådmand

Konklusionerne holder ikke. En ekspert i offentlig forvaltning siger, at den rapport, Odense-rådmand Erik Simonsen fremlagde tirsdag for at dokumentere sin påstand om en overvægt af socialt snyd blandt indvandrere, ikke er statistisk sikker nok.

Ikke statistisk belæg for konklusionerne

I rapporten som kontrolgruppen tirsdag fremlagde indgik 125 sager. Det fremgik af tallene, at ud af 1000 indbyggere af ikke-vestlig herkomst begik 17 af dem socialt bedrageri. For danskere er tallet 12 ud af 1000 indbyggere.

- På den baggrund er der ikke statistisk belæg for at sige, at indvandrere oftere begår socialt bedrageri end danskere. Det kan lige så godt være tilfældigheder, fordi vi er nede i så små tal, siger lektor ved statskundskab på Århus Universitet, Vibeke Lehmann Nielsen til TV 2/FYN.

Simonsen afviser kritikken

På trods af kritikken fastholder den radikale socialrådmand Erik Simonsen, at han har draget de rette konklusioner af kontrolgruppens rapport.

- Jeg har også fagfolk til at lave kolonnerne til mig. Så jeg stoler på de tal, jeg har set. Tendensen er der, siger Erik Simonsen til TV 2/FYN.

 

Oversigt

    Oversigt