I det fynske folks tjeneste

Ekspert undsiger rådmand

Lektor ved Statskundskab, Vibeke Lehmann Nielsen, har kigget kontrolgruppens rapport igennem - og finder den for let.

Konklusionerne holder ikke. En ekspert i offentlig forvaltning siger, at den rapport, Odense-rådmand Erik Simonsen fremlagde tirsdag for at dokumentere sin påstand om en overvægt af socialt snyd blandt indvandrere, ikke er statistisk sikker nok.

Ikke statistisk belæg for konklusionerne

I rapporten som kontrolgruppen tirsdag fremlagde indgik 125 sager. Det fremgik af tallene, at ud af 1000 indbyggere af ikke-vestlig herkomst begik 17 af dem socialt bedrageri. For danskere er tallet 12 ud af 1000 indbyggere.

- På den baggrund er der ikke statistisk belæg for at sige, at indvandrere oftere begår socialt bedrageri end danskere. Det kan lige så godt være tilfældigheder, fordi vi er nede i så små tal, siger lektor ved statskundskab på Århus Universitet, Vibeke Lehmann Nielsen til TV 2/FYN.

Simonsen afviser kritikken

På trods af kritikken fastholder den radikale socialrådmand Erik Simonsen, at han har draget de rette konklusioner af kontrolgruppens rapport.

- Jeg har også fagfolk til at lave kolonnerne til mig. Så jeg stoler på de tal, jeg har set. Tendensen er der, siger Erik Simonsen til TV 2/FYN.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.