Ekspert: Viktor Axelsen er millioner værd efter guldår

Når Viktor Axelsen laver nye sponsoraftaler, bør de fremover være på tocifrede millionbeløb, vurderer brandingekspert.

Verdens bedste badmintonspiller, fynske Viktor Axelsen, er i højere grad blevet et stort navn herhjemme og især i Asien efter VM-titlen og pladsen som nummer et på verdensranglisten.

Ifølge brandingekspert er badmintonstjernen mange penge værd. 

- Det er umuligt at sige, hvor stor en brandingværdi Viktor har, men det er i hvert fald mange millioner. Du kan sige det på den måde, at hvis de laver kontrakter på mindre end et tocifret millionbeløb, så tror jeg, at de sælger ham for billigt, siger Frederik Preisler, der er stifter af det danske markedsføringsfirma Mensch, til Ekstra Bladet.

I weekenden vandt Viktor Axelsen finalen i Japan Open, og i august blev han for første gang verdensmester.

Kæmpe fordel at snakke mandarin

Viktor Axelsen er særdeles eftertragtet i Kina, hvor han befinder sig lige nu.

- Det faktum, at Viktor snakker sproget, gør jo hans muligheder anderledes end alle andre vesterlændinges. Hvis man er sportsstjerne og skal bruges som brand, så er det en kæmpe fordel, at man taler mandarin, og det gør ham meget mere attraktiv for kinesiske sponsorer, forklarer Frederik Preisler.

I modsætning til tennis tjener badmintonspillerne dog ikke de store summer på præmiepenge. De samlede indtægter for turneringssejre i Indien og Japan har kun indbragt fynboen lidt over 300.000 kroner.

Til sammenligning har Caroline Wozniacki, verdens nummer seks i kvindetennis, i 2017 tjent omkring 16 millioner kroner alene på præmiepenge, og hun vandt i weekenden sin første WTA-titel i 2017. 

 

Oversigt

    Oversigt