Eksperthold hjælper borgmestre med salg - og det vækker undren

Fagfolk hjælper de otte fynske kommuner med at sælge NGF Nature Energy. Beslutningsgrundlaget er dog tyndt, mener erhvervsredaktør.

Otte fynske borgmestre har givet hinanden håndslag på at holde processen vedrørende salget af energiselskabet NGF Nature Energy lukket. 

Politikerne får hjælp fra et hold eksperter, der blandt andet skal sikre, at kommunerne får den rigtige pris for energiselskabet, hvis det skal sælges til en kapitalfond.

- Det er derfor, vi har haft den proces, vi har, hvor vi har haft hyret eksterne fagfolk i forhold til at hjælpe os med at vurdere, hvad der er den rigtige prissætning på Nature Energy, siger Svendborgs afgående borgmester, Lars Erik Hornemann (V), der tidligere har siddet som formand for naturgasselskabet

- De vurderer også, hvad risiciene er, såfremt det er os, der skal udvikle driften af biogasanlæg og være konkurrencedygtige på det område. Der skal skydes kapital ind, ellers kan man ikke udvikle og blive ved med at bevare værdierne, forklarer han.

Redaktør: Hvem sælger man egentlig til?

TV 2/Fyns erhvervsredaktør, Ole Frank Rasmussen, undrer sig over, at politikerne kan træffe beslutning om et salg ud fra det materiale, de har til rådighed.

- Jeg turde ikke tage en beslutning ud fra det materiale. Det er på et meget overfladisk niveau, siger Ole Frank Rasmussen.

Ifølge TV 2/Fyns oplysninger er det den britiske kapitalfond Pioneer Point Partners, der er interesseret i at købe den kommercielle del af energiselskabet. 

 

Problemet er dog, at det er begrænset, hvad man får at vide om kapitalfonden i materialet.

- Man får stort set ikke noget at vide om sælgerne. Hvem er det egentlig, man sælger til, spørger erhvervsredaktøren.

- Man bliver faktisk klogere, hvis man går ind på kapitalfondens hjemmeside. I øvrigt ved man ikke noget om den anden kapitalfond. Det er en amerikansk kapitalfond. Hvem er det? Hvorfor skal de være med i handlen? Det er ikke dem, der køber, undrer Ole Frank Rasmussen sig.

quote Hvem er det? Hvorfor skal de være med i handlen?

Ole Frank Rasmussen

Når det er sagt, forventer han, at politikerne vælger at sælge energiselskabet. 

- Jeg tror, det ender med, at kommunerne siger ja. Det er gode penge, vurderer Ole Frank Rasmussen.

Oversigt

    Oversigt