Eksploderet hus er en turistattraktion

Der er en stadig strøm af biler, cyklister og gående ved det hus på Brombærranken i Odense, der torsdag var rammen om en familietragedie. Strømmen af nysgerrige fynboer der vil se huset er nærmest konstant - og folk har både børn med til stedet og tager billeder med mobiltelefon og kameraer.

-


Bil efter bil kører forbi det eksploderede hus

Der er en stadig strøm af biler, cyklister og gående ved det hus på Brombærranken i Odense, hvor en 37-årig mand sprængte sig selv og sin familie i luften. Strømmen af nysgerrige fynboer, der vil se huset er nærmest konstant - og folk har børn med til stedet og tager billeder med mobiltelefon og kameraer.

Det falder beboerne i området for brystet,  at man nærmest bruger det eksploderede hus som udflugtsmål.

- Lige siden det skete, har der været rigtigt mange folk forbi om aftenen og også om dagen. Det bryder jeg mig ikke om. Jeg synes godt, at man kunne vise noget respekt, siger Bente Højgaard Hansen, der bor i området.

Beboerne skønner, at der foreløbig har været flere hundrede nysgerrrige på besøg.

Og folk nøjes ikke blot med at kigge udefra - nogle tillader sig at gå helt ind i gården for at få et bedre udsyn til skaderne inde i bygningen.

Grænserne for hvad man føler man kan eller ikke kan er nemlig rykket - primært på grund af de kulørte blade, mener en psykolog.

- Nysgerrigheden kan faktisk godt være påvirket af den kulørte presse, som kan være meget usmagelig i sin måde at udpensle tingene på.  Omtalen gør den tragiske begivenhed til en slags offentlig fælleseje - og så tror almindelige mennesker, at de også gerne må gå ind og gå tæt på, siger psykolog Tue Toft fra Odense.

Desuden mener han, at nysgerrigheden kan være styret af angst.

- Når noget frygteligt sker, så har vi brug for at vide noget om det - prøve at forstå det. En del af forståelsen kan være at tage ud og se stedet i håb om, at man bliver lidt klogere på, hvordan det er sket,  siger Tue Toft.

Oversigt

    Oversigt