Eksplosion i antallet af indbrud

Antallet af indbrud i virksomheder og hos private er eksploderet denne sommer. I juni og juli i år er der begået i alt 910 indbrud og det er i forhold til sidste år en stigning på 61 procent.

Indbrudstyvene har været særdeles aktive over hele Fyn - og i næsten alle kommuner der begået langt flere indbrud i år end i samme periode sidste år. Odense tegner sig ikke overraskende for de fleste indbrud. Her har tyvene brudt ind i virksomheder 244 gange mod 150 gange sidste år, og i private hjem er tallet steget fra 149 til 230 i juni og juli i år i forhold til sidste år. Det er sammenlagt en stigning på 59 procent.

Men også i Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Nyborg og Svendborg er der sket mange flere indbrud både hos virksomheder og i private hjem.

I private hjem har kun Nordfyn og Kerteminde oplevet et mindre fald i antallet af indbrud.

Også antallet af sommerhusindbrud er steget i perioden fra 28 sidste år til 40 i år.

Måske organiseret

Sommerperioden er traditionelt højsæson for indbrudstyve, men den eksplosive stigning i år kommer alligevel bag på politiet.

- Det ser ikke godt ud, og vi kender endnu ikke årsagen til den voldsomme stigning. Men nu skal vi have analyseret tallene, så vi kan komme med en forklaring og målrette vores indsats. Men den store stigning tyder på at der er tale om organiseret kriminalitet, siger vicepolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi.

I alt er der begået 4816 indbrud på Fyn i første halvår af 2008.

Oversigt

    Oversigt