I det fynske folks tjeneste

Eksplosion i påsatte brande på Fyn

Antallet af brandstiftelser på Fyn er eksploderet i år, og mange sager bliver aldrig opklaret. Det kræver nemlig en gerningsmand på stedet med tændstikkerne fremme.

Påsatte brande er et voksende problem. Her er det fra en opgang i Vollsmose, der har været hårdt plaget.

En psykisk syg kvinde satte tre gange ild til to huse i Verninge.

1 af 4

60 brande primært i Vollsmose

3 påsatte brande i Verninge i den her uge. I juli måned blev to lader ved Glorup Gods på Østfyn sat i brand og gennem hele foråret og sommeren har en brandstifter hærget i Vollsmose.

- I øjeblikket har vi en 50-60 brande, der hovedsagligt er koncentreret i firkanten Vollsmose, siger Per Lydiksen Laursen, der er vicekriminalkommissær ved Odense Politi.

2006 er indtil nu et år, hvor antallet af påsatte brande er eksploderet på Fyn. I hele 2005 blev der anmeldt 79 brandstiftelser. Det er på niveau med tidligere år, men kun et halvt år inde i 2006 er der blevet anmeldt 63 brandstiftelser.

Gerningsmand med tændstikker

Politiet har ikke umiddelbart en forklaring på det pludselige høje tal af påsatte brande. Det er samtidig den kriminalitet, der har den laveste opklaringsprocent.

- Det er jo fordi, man lidt firkantet sagt, skal se gerningsmanden stå på stedet og stryge tændstikken og sætte ild til et eller andet. Hovedparten af sporene er jo væk sammen med branden, fortæller Per Lydiksen Laursen og fortsætter:

- Der skal ligge noget uden for brandområdet, der kan indikere, hvem gerningsmanden er, ellers er brandsager noget af det sværeste at have med at gøre.