Eksplosions-brand i Nyborg.

En tank med råtjære hos firmaet Koppers eksploderede onsdag eftermiddag. Ingen medarbejdere er kommet til skade.

Lidt over to onsdag eftermiddag opstod der brand hos Koppers i Nyborg. For første gang i firmaets historie eksploderede en stor tank med råtjære.

Eksplosionsbranden skete i en 8000 kubikmeter stor tank. I bunden af tanken løber der varmerød, for at holde tjæren flydende. I følge Lars Fredensborg, vagtchef hos Fyns Politi, opstod branden, da der gik hul på et af varmerørene.

Indholdet i tanken blir antændt og udvikler sig til en eksplosion. Derefter revner tanken og den begynder at brænde. Heldigvis er der ingen tilskadekomne i forbindelse med branden.
Derudover har der ikke været noget udløb fra tanken, og røgen drev ud over vandet i stedet for ind over byen.

- Der er heldigvis kun sket materiel skade. Nu skal vi tømme tanken, så skaderne kan blive besigtiget, siger Kirsten Tønnesen, der er sikkerhedschef hos Koppers.

Koppers forventer at være færdige med tømningsarbejdet i løbet af torsdag, og først der kan de vurdere hvor dyr branden vil blive for firmaet. Koppers oplyser dog at den daglige produktion ikke er blevet påvirket.

I alt tre patruljer med syv politibetjente bistod brandvæsenet ved slukningsarbejdet. De kunne forlade steder igen kl. kvart i fire.

Oversigt

    Oversigt