Eksplosionsagtig brand i stor kemikalie-virksomhed

En kraftig brand har mandag formiddag ramt tagkonstruktionen over forbrændingen på Fortum - det tidligere Kommunekemi - i Nyborg. Ifølge politiet er der kontrol over branden.

Opdatering
Clock01. apr 2019, kl. 11:57
Fyns Politi oplyser, at branden nu er helt under kontrol og er slukket.

Beredskab Fyn er sammen med Fyns Politi mandag formiddag rykket ud til en brand i Nyborg-virksomheden Fortum.

Fortum hed tidligere Kommunekemi og arbejder blandt andet med behandling af farligt affald.

- Redningsberedskabet har forholdsvis kontrol over det nu. Men det var en nærmest eksplosionsagtig brand, og vi er derude nu og har øjne på det, siger Lars Thede, der er vagtchef ved Fyns Politi.

Politi og beredskab modtog anmeldelse om branden klokken 10.38 og har ifølge vagtchefen endnu ikke overblik over årsagen til branden.

Ingen særlige forholdsregler

Vagtchef Lars Thede fortæller, at der ikke er grund til særforanstaltninger. Beboere nær ved virksomheden skal altså ikke evakueres eller tage andre forholdsregler.

- Det er selvfølgelig altid specielt med en virksomhedsbrand - især når det er en virksomhed, som indeholder mange stoffer og kemikalier, som vi skal være særligt agtpågivende med, siger Lars Thede.

Vagtchefen understreger, der ikke er alvorlig fare på færde for nyborgenserne i området.

- Folk kan tage det med ro, siger Lars Thede.

Branden er i virksomhedens tagkonstruktion over forbrændingen. Politiet modtog anmeldelsen klokken 10.38 og er fortsat på stedet sammen med brandvæsenet.

Ifølge Fortums egen hjemmeside har virksomheden 45 års erfaring i at fjerne farlige stoffer fra kompliceret og farligt affald.

Oversigt

    Oversigt