Eksrocker bestilte sin egen gravsten - drabsmand får ti år

Eksrocker Kenneth Peder Haugstrup var overbevist om, at han skulle dø. Derfor bestilte han sin egen gravsten.

Et nævningeting i Østre Landsret har onsdag idømt en 35-årig mand ti års fængsel for drabet på eksrockeren Kenneth Peder Haugstrup. Det oplyser anklagemyndigheden på Twitter.

Offeret blev i marts sidste år fundet dræbt af knivstik i en bil i det sydlige Odense.

Sagen har været speciel, fordi den drabstiltalte mand under sagen i byretten var på fri fod.

Han blev i første omgang varetægtsfængslet i dagene efter drabet, men i september valgte anklagemyndigheden på Fyn at løslade manden.

Ikke desto mindre fandt Retten i Odense det i marts bevist, at han er skyldig i drabet. I den anledning blev den 35-årige Jesper Hansen idømt ti års fængsel. Men den dømte var ikke tilfreds.

Derfor ankede han sagen til landsretten, men det fik han altså ikke noget ud af, da landsretten onsdag valgte at stadfæste dommen.

Det var på Jacob Hansens Vej i Hjallese i det sydlige Odense, at Kenneth Peder Haugstrup blev fundet død i en rød Renault Mégane.

Politiet fik mistanke til Jesper Hansen, som blev anholdt.

Da sagen blev behandlet i byretten, fortalte Jesper Hansen, at han gennem længere tid havde været kuet af Haugstrup, som blandt andet tvang ham ud i forskellige bræk og tyverier.

Haugstrup påstod igen og igen, at Hansen skyldte ham penge.

Blandt andet på den baggrund påpegede byretten, at den dømte havde motiv til at dræbe eksrockeren og forkastede samtidig hans alibi.

Under sagen er det kommet frem, at Kenneth Peder Haugstrup frygtede for sit liv.

Han havde en fortid som prøvemedlem i rockergruppen Hells Angels og havde gennem årene været på kant med rockere fra både Bandidos og AK81 samt medlemmer af banden Black Army.

Haugstrup var så overbevist om, at hans dage var talte, at han inden sin død bestilte en gravsten - sin egen - hos en stenhugger.

Derudover er politiet af den opfattelse, at Haugstrup var det tiltænkte offer, da en tilfældig mand tilbage i 2010 blev skudt og dræbt på værtshuset Havhesten i Odense. Det drab er dog aldrig blevet opklaret.

Oversigt

    Oversigt