I det fynske folks tjeneste

Ekstraordinær indsats mod indbrud

Efter udsædvanlig mange indbrud i weekenden sætter Fyns Politi nu ekstra ind for at stoppe indbrudstyvene. Politiet tror at der er tale om en organiseret bande fra Østeuropa.

Alene fra fredag til søndag blev der begået 40 indbrud på Fyn. De fleste indbrud er sket i villakvarterer, og det retter mistanken mod en organiseret bande fra udlandet.

- Der er flere grunde til, at vi tror det. En af dem er, at tyvene i flere tilfælde er brudt ind ved at foretage en underboring af døren, som gør det muligt at føre en wire ind og åbne døren indefra. Den metode har vi tidligere set kriminelle fra netop Østeuropa benytte sig af, siger Niels Erik Nymark Jensen, politikommissær hos Fyns Politi.

Seks af weekendens indbrud blev begået i Dalum ved Odense og her blev der i alle tilfælde anvendt såkaldt underboring. Alle de ramte huse lå tæt ved hinanden.

- Vi tror derfor, at gerningsmændene er til fods, når de laver selve indbruddet. Det tyder valget af tyvekoster på. De stjæler nemlig typisk ting, der kan ligge i en rygsæk eller en taske. De har så formentlig en bil parkeret i nærheden - måske på en offentlig p-plads i området, siger Niels Erik Nymark Jensen.

Fyns Politi vil ikke fortælle hvordan den ekstraordinære indsats konkret bliver sat ind og hvor mange politifolk, der deltager i indsatsen. Men politiet opfordrer fynboerne til at holde ekstra øje i denne tid og kontakte politiet, når de ser noget mistænkeligt.

- Vi har brug for alles øjne og øre både om dagen, men især i de mørke timer. Vi beder om, at folk holder øje med mistænkelige personer i deres nærområde, med biler med især østeuropæiske nummerplade og med andre usædvanlige ting, der vækker mistanke. Ser eller høre de noget, så tøv ikke med at ringe til os - ring hellere en gang for meget end en gang for lidt, siger Niels Erik Nymark Jensen.

Ved du noget? Så send os et tip