I det fynske folks tjeneste

EL: Borgmester vil ribbe elforbrugerne

Enhedslisten i Svendborg vender sig i skarpe vendinger mod borgmesterens planer om at sælge Sydfyns Elforsyning til Energi Fyn.

Knud Clemmensen, der er Enhedslistens repræsentant i Sydfyns Elforsyning og bestyrelsesmedlem, er rystet over borgmesterens planer om at sælge Sydfyns el-forsyning.

- Når borgmester Curt Sørensen forstiller sig 600-800 mio. kr. til en almennyttig fond, så er det jo ikke penge der kommer ud af den blå luft. Det bliver el-forbrugerne på hele Fyn og ikke mindst Sydfyn, som kommer til at betale. Der vil inden for men kort årrække komme stigende el-priser. Det betyder at el-forbruger skal betale for Curt Sørensens store planer, hver gang de tænder for kontakten, det er fuldstændig urimeligt, skriver Knud Clemmensen i en pressemeddelelse.

Partiet mener, at værdierne i elforsyningen skal komme forbrugerne til gode, og at der skal investeres i energinettet.

- Det er også et kæmpe problem at et salg bringer lokale arbejdspladser i fare. Der er omkring 90 arbejdspladser i Sydfyns Elforsyning og dem risikerer Sydfyn at miste, hvis man sælger til Energi Fyn. Jeg synes ikke borgmesteren varetager Sydfyns interesser, men forsøger alene en genvej til at kunne komme med gyldne løfter, der kan sikre ham et godt valg om halvandet år, lyder det fra Knud Clemmensen.