El-færgen Ellen udsættes igen

Et særligt system, der skal højne sikkerhed og levetid er skyld i endnu en forsinkelse af el-færgen Ellen.

Indsættelsen af el-færgen Ellen, der skal sejle mellem Søby, Fynshav og Faaborg, bliver yderligere forsinket, skriver El-færgeprojektet E-ferry i en pressemeddelelse.

Idriftsættelsen af el-færgen Ellen udsættes omkring tre måneder i forhold til den hidtidige tidsplan, som første gang blev forlænget fra arpril 2017 til 7. juni 2018. 

Nu forventes el-færgen at sejle på ruten fra Søby til Fynshav i løbet af første kvartal af 2019 ifølge den nuværende leveringsplan.

Batteripakke undervejs

Byggeprocessen af el-færgen er tæt på at kunne færdiggøres med undtagelse af batteripakken, hvor levering og installering af de 840 moduler fortsat er udestående.

Det særligt udviklede batterisystem involverer nye design features, som vil højne sikkerhed og levetid på batterierne. Dette har resulteret i en lang række tidskrævende tests og godkendelser, som er årsag til forsinkelsen.

Modulerne er på nuværende tidspunkt i produktion hos E-ferry partneren, Leclanché, og vil leveres ad to omgange. I uge 38 forventes 420 batterimoduler leveret til installation i det ene batterirum efterfulgt af de resterende 420 batterimoduler til det andet batterirum med levering i uge 49.

Når batterimodulerne er leveret og installeret følger der en periode på omkring tre til fire måneder, hvor systemerne skal kommissioneres, testes og sættes i drift. 

Herefter skal Ærøfærgerne bruge seks til syv uger til oplæring og træning af el-færgens mandskab før Ellen bliver sat i normal drift.

EU har bevilget 113 millioner kroner til projektet, mens Ærø Kommune betaler 78 millioner kroner. 

Oversigt

    Oversigt