El kræver svar om Bendtsens jagtture

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) skal nu forklare, om det er i orden at Bendt Bendtsen som minister modtog dyre jagt- og golfture af landets største virksomheder.

Avisen BT skriver søndag, at den tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen er politianmeldt for bestikkelse ved at have modtaget dyre jagter og golfture af landets største virksomheder.

Flere forvaltningseksperter forklarer til avisen, at det er ulovligt for både ministre og embedsmænd, at modtage gaver og ture af virksomheder i et sådant omfang.

Enhedslisten beder nu statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) komme med en forklaring.
 
- Det her sag lugter langt væk. Når man tænker på, hvor meget Anders Fogh Rasmussen har talt om, at han ville stoppe pamperiet, da han begyndte som statsminister, så virker det som om det overhovedet ikke er trængt igennem hos hans vicestatsminister. Bendt Bendtsen har jo taget mod dyre jagtture fra præcis de virksomheder, som han skal lovgive om. Det er ifølge min vurdering en klar overtrædelse af den forvaltningslov, der gælder for alle ministre, siger Per Clausen, næstformand i Enhedslistens folketingsgruppe til BT.

Behnke: Nødvendigt at møde fagfolk

De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, ser ikke noget problem i, at Bendt Bendtsen skal have deltaget i 33 jagt- og golfture uden fagligt indhold.

 - En minister er jo nødt til at møde sine fagfolk, og dem han skal diskutere ting med, der hvor de er. Og når man er på jagt, eller hvis man er på en golftur, eller hvad pokker det nu kan være, så er det jo en ideel mulighed for, at man netop har mobiltelefonen slukket, siger han til Radioavisen.

Oversigt

    Oversigt