I det fynske folks tjeneste

Elbiler søger nye testkørere

Elbiloperatøren ChoosEV og Fredericia og Middelfart kommuner åbner nu for tilmeldinger til den 2. ud af i alt 8 testrunder i det landsdækkende forskningsprojekt "testenbil.dk".

Elbilerne har inden længe kørt i tre måneder på vejene i Middelfart og Fredericia, og nu skal der findes et hold nye borgere til at teste bilerne.

Næste hold får elbilerne overleveret midt i september og har dem i de næste tre måneder.

Du kan tilmelde dig som testkører på www.testenelbil.dk fra 1. august til 14. august.

I løbet af de næste 2 år er der brug for 40 borgere i hver af kommunerne, der har lyst til at sætte sig bag rattene.

Det er omkostningsfrit at låne elbilen. Man betaler kun for den strøm, bilen lades op med - opladningen foregår hjemme via en el-installation, der bliver sat op i testperioden.

Opbakning fra lokale virksomheder

Projektet i Fredericia og Middelfart kommuner støttes af energiselskabet TRE-FOR og den kommunale forening Trekantområdet Danmark.

Desuden er projektet støttet af blandt andet Trafikstyrelsen og Energistyrelsen.

For at projektet kan fortsætte i hele testperioden, skal et antal lokale virksomheder i Trekantområdet med som projektpartnere.

Virksomhederne har mulighed for at styrke deres brand over for kommunernes borgere, bl.a. med virksomhedens logo på de mange elbiler.

I Middelfart Kommune er borgmester Steen Dahlstrøm (S) glad for projektet.

- Jeg er glad for at Middelfart Kommune er en del af dette perspektivrige projekt, der viser en grøn udvikling ikke blot i Middelfart Kommune men i hele trekantområdet. Det er jo sådan at alle kommuner i trekantområdet arbejder med el-biler og opstilling af ladestandere til el-biler i det offentlige rum. Så diskussionen om, hvad der skal komme først, el-biler eller ladestandere bliver overflødig. Vi gennemfører omstillingen som ét samlet projekt. Vi arbejder sammen - både private virksomheder og det offentlige - om at blive den første grønne transportregion i Danmark, siger borgmesteren.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.