I det fynske folks tjeneste

Elcyklister cyklede tre gange om jorden

100 odenseanere lånte i seks måneder en el-cykel af Odense Kommune. 

Man får hurtigt tilbagelagt nogen kilometer på en el-cykel. Det viser seks måneders forsøg med udlån af elcykler i Odense kommune.

Torsdag den 12. august sluttede seks måneders elcykling for 100 odenseanere i Danmarks første store elcykel-kampagne. De cyklede ialt 155.333 km, eller det, der svarer til tre gange om jorden.
Gruppen bestod af studerende, folk i arbejde og pensionister med mere end 5 km til daglig studie, arbejde eller fritidsaktivitet.
OPgørelsen viser at studerende kørte i alt 19.515 km, folk i arbejde kørte 83.669 km og pensionister 12.258 km
Kvinderne kørte længst  - nemlig i alt 58.180 km i løbet af de seks måneder mod mændenes 57.153 km. 

19.000 kg CO2 sparet.

- Jeg er dybt imponeret over, at deltagerne har kørt så langt. Samtidig har elcyklisterne også sparet byen for 19.000 kg CO2, som faktisk er det samme, som 2 personer udleder på 1 år , siger kulturrådmand Jan Boye, der var med til at udtrække 10 heldige vindere af el-cykler.  
Formålet med kampagnen har været at sætte fokus på elcyklens kvaliteter.
- Når man er bilist, er der særlige barrierer, der forhindrer skiftet fra bil til cykel. Det er bl.a. tid, afstand, det at man sveder og vejret. Vejret kan vi ikke gøre meget ved, men kampagnen har vist deltagerne, at afstand ikke betyder så meget, når man har watt i pedalerne, fortæller projektleder Elsebeth Gedde.