Elektronikkæde lukker danske varehuse og massefyrer

Computercity lukker ni danske varehuse - blandt andet et i Odense - og fyrer tæt på 100 medarbejdere.

Computercity lukker ned på det danske marked og fyrer 96 medarbejdere. Det skriver HK Handel i en pressemeddelelse.

Den svenskejede kæde har 10 varehuse i Danmark, men ifølge meddelelsen fra HK Handel er det kun varehuset i Glostrup, der skal fortsætte på det danske marked.

Kun 30 af de i alt 126 medarbejdere i elektronikkæden beholder deres job.

- Det er altid en trist situation, når vi står med sådan en gang massefyringer. Det er en hård omgang for medarbejderne. Det så vi også med Fona, siger Lisbeth Nørremark, faglig sekretær i HK Handel til TV 2 Business.

Skal uddanne sig

De fyrede medarbejdere fortsætter frem til slutningen af januar, og ifølge Lisbeth Nørremark vil HK Handel allerede nu tage ud i de forskellige varehuse for at rådgivemedarbejderne.

- Det er nogle dygtige medarbejdere, som vil kunne gå ud og få et arbejde med kort varsel, og som allerede nu skal i gang med at søge job. Vi har fået forhandlet igennem, at medarbejderne får 15 dages uddannelse efter eget valg i opsigelsesperioden, og det opfordrer vi dem til at benytte sig af, siger hun.

Med Computercitys lukning er to elektronikkæder blevet kraftigt reduceret i 2016. I foråret var det Fona, som måtte give op og lade sig opkøbe af Elgiganten.

Trist at se kollegerne forsvinde

Og de tilbageværende medarbejdere vil blive opsøgt af fagforeningen i den kommende tid, fortæller Lisbeth Nørremark.

- Det er jo trist at se kollegerne forsvinde og virksomheden blive mindre, og der vil det gode råd til dem være, at de sørger for at vedligeholde kompetencer med uddannelse, så de har de bedste kort på hånden, hvis de en dag skal søge videre, siger hun.

Det har endnu ikke været muligt for TV 2 Business at få en kommentar fra Computercity.

Oversigt

    Oversigt