I det fynske folks tjeneste

Elektroniske patientjournaler frustrerer læger

Et nyt it-system med elektroniske patientjournaler på Fyn skaber molboagtige arbejdsgange på Odense Universitetshospital.

Papirjournaler var hurtigere

Tidsrøver. Dårligt overblik og frustrationer. Flere læger på Odense Universitetshospital kæmper med de nye elektroniske patientjournaler.

- Det er meget vanskeligt at skaffe sig et overblik i de elektroniske journaler i forhold til de gamle papirjournaler, siger Lars Matzen, der er læge på Medicinsk Afd.

Et af de helt store problemer med de nye elektroniske journaler er, at lægerne kun kan arbejde med en side ad gangen. Det er en rigtig tidsrøver specielt på Medicinsk afd., hvor mange af de indlagte er ældre, som har været indlagt flere gange, og derfor har en journal på mange sider.

Venter og venter

- Jeg vil skyde på, at jeg bruger 10-20 procent længere tid på min stuegang. Og det er ikke fordi jeg laver andet end tidligere, men fordi jeg står og venter på, at systemet skifter side. Og det tager tid, siger Lars Matzen.

Det var planen, at hele OUH skulle benytte det elektroniske system i 2006, men foreløbig er det kun to afdelinger, der har testet det seneste år.

Se meget mere om sagen i vores udsendelse klokken 19.30.