I det fynske folks tjeneste

Elever fik uventet oplevelse i morgenbussen

00:51

Passagererne i tre fynske morgenbusser fik en noget anderledes oplevelse, da Assens Ungeråd startede fælleskabsprojekt.

Det er i dag et vejr, et solskinsvejr, oh søde vår, så er du atter nær.

En gruppe passagerer i den tidlige morgenbus 151 E fra Odense rejste sig pludselig op og sang. Det samme skete om bord på ruterne 153 og rute 825 S. 

Busserne var fyldt med elever på vej i skole i Glamsbjerg. Men i dag blev eleverne en del af en happening - med sang i bussen hele vejen til skolen. 

Læs også Kæmpe gospelkor i flashmob

Den såkaldte flashmob markerer starten på et udviklingsprojekt, som Assens Ungeråd står bag med støtte fra Foreningen Glamsbjerg og Assens Kommune.

- Vi vil gerne samle folk i et fællesskab. Når folk samles på tværs sker der noget godt, nye tanker og ideer opstår, og nye ting kan ske, fortæller Marie Rosenkjær Skalshøj, næstformand i Assens Ungeråd.

Projektet handler om at få skabt fællesskab og et godt, inspirerende og sammenhængende studiemiljø på skoler og ungdomsuddannelser. Til gavn for eleverne, men også som nøgle til vækst i lokalsamfundet, i Assens Kommune og på Fyn.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på de værdifulde fælles ting, vi har gang i. Vi er allerede godt i gang med vores nye ungdomskulturhus, som tiltrækker brugere fra alle skoler og uddannelser, siger Jeppe Kofoed Jørgensen, formand for Assens Ungeråd.

Assens Kommune har samlet en række ungdomsuddannelser i Glamsbjerg. Nu skal byen være et fælles campusområde for hele Sydvestfyn. Navnet bliver Campus Glamsbjerg.

- Hele det kraftcenter, der ligger her i samlingen af skoler og uddannelser i Campus Glamsbjerg, vil være samlende for vores kommune og få en stor betydning for udvikling og vækst, siger Dan Gørtz, formand for Assens Kommunes erhvervs- og beskæftigelsesudvalg.

Udvalgsformanden og Assens Kommunes borgmester, Søren Steen Andersen, tog begge med bussen for at synge sammen med de øvrige passagerer - efter at de havde fået et tip om begivenheden af Assens Ungeråd og Assens SangKraftcenter.

- Undersøgelser viser, at opbygning af relationer og fælleskab er det, som tiltrækker og fastholder borgere i velfungerende lokalsamfund. Det skal vi dyrke, siger Søren Steen Andersen.

Assens Kommune har indtil videre investeret 2,5 millioner kroner i et nyt fælles ungdomskulturhus i Glamsbjerg, og derudover har kommunen foreløbig afsat 200.000 kroner til projektet "Campus Glamsbjerg".

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.