Elever fik uventet oplevelse i morgenbussen

Passagererne i tre fynske morgenbusser fik en noget anderledes oplevelse, da Assens Ungeråd startede fælleskabsprojekt.

Det er i dag et vejr, et solskinsvejr, oh søde vår, så er du atter nær.

En gruppe passagerer i den tidlige morgenbus 151 E fra Odense rejste sig pludselig op og sang. Det samme skete om bord på ruterne 153 og rute 825 S. 

Busserne var fyldt med elever på vej i skole i Glamsbjerg. Men i dag blev eleverne en del af en happening - med sang i bussen hele vejen til skolen. 

Den såkaldte flashmob markerer starten på et udviklingsprojekt, som Assens Ungeråd står bag med støtte fra Foreningen Glamsbjerg og Assens Kommune.

- Vi vil gerne samle folk i et fællesskab. Når folk samles på tværs sker der noget godt, nye tanker og ideer opstår, og nye ting kan ske, fortæller Marie Rosenkjær Skalshøj, næstformand i Assens Ungeråd.

Projektet handler om at få skabt fællesskab og et godt, inspirerende og sammenhængende studiemiljø på skoler og ungdomsuddannelser. Til gavn for eleverne, men også som nøgle til vækst i lokalsamfundet, i Assens Kommune og på Fyn.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på de værdifulde fælles ting, vi har gang i. Vi er allerede godt i gang med vores nye ungdomskulturhus, som tiltrækker brugere fra alle skoler og uddannelser, siger Jeppe Kofoed Jørgensen, formand for Assens Ungeråd.

Assens Kommune har samlet en række ungdomsuddannelser i Glamsbjerg. Nu skal byen være et fælles campusområde for hele Sydvestfyn. Navnet bliver Campus Glamsbjerg.

- Hele det kraftcenter, der ligger her i samlingen af skoler og uddannelser i Campus Glamsbjerg, vil være samlende for vores kommune og få en stor betydning for udvikling og vækst, siger Dan Gørtz, formand for Assens Kommunes erhvervs- og beskæftigelsesudvalg.

Udvalgsformanden og Assens Kommunes borgmester, Søren Steen Andersen, tog begge med bussen for at synge sammen med de øvrige passagerer - efter at de havde fået et tip om begivenheden af Assens Ungeråd og Assens SangKraftcenter.

- Undersøgelser viser, at opbygning af relationer og fælleskab er det, som tiltrækker og fastholder borgere i velfungerende lokalsamfund. Det skal vi dyrke, siger Søren Steen Andersen.

Assens Kommune har indtil videre investeret 2,5 millioner kroner i et nyt fælles ungdomskulturhus i Glamsbjerg, og derudover har kommunen foreløbig afsat 200.000 kroner til projektet "Campus Glamsbjerg".

Oversigt

    Oversigt