I det fynske folks tjeneste

Elever fik taletid

Elevråds-repræsentanterne fra skolerne i Odense havde i dag droppet skolebænken  for at diskutere Odenses planer for fremtidens skole.

01:25

Elevrådsrepræsentanterne sagde blandt andet at en lukning af Lumby skole vil skade lokalområdet og Højstrupskolen er en tryg skole uden mobning.

1 af 2

Vi har gode argumenter

 Selvom planen indeholder meget andet end skolelukninger, var det lukningerne, der optog eleverne mest på deres fælles elevrådsmøde. 
 - Vi vil prøve at komme med nogle argumenter for at undgå skolelukninger. For eksempel at der er pumpet penge i skolerne for at gøre dem pæne, siger Alexander Petersen, elevrådsrepræsentant, fra 9. klasse på  Højstrup Skolen. 
Børne- og Ungerådmand Stina Willumsen holdt velkomsttalen for eleverne og understregede, at netop deres input bliver taget meget alvorligt.
- Ligesom vi lytter til de voksnes holdninger så er det også vældig godt at lytte til de børn, der også har en mening om det her, siger Stina Willumsen.  
Nogle af de argumenter, som børnene fremførte var blandt andet at en lukning af Lumby skole vil skade lokalområdet, og Højstrupskolen er en tryg skole uden mobning.