Elever fra Søndersø er blandt landets bedste til brætspil

Der var sved på panden, da 8. klasse på Søndersøskolen i går dystede i en landsdækkende brætspilfinale. Det betyder noget at vinde, siger en af eleverne.

Tirsdag var 8. klasse på Søndersøskolen tæt på at vinde en landsdækkende finale i et brætspil, der hedder Seven Seas.

- Det er fint nok. Der var kun et enkelt point, der skilte os ad, siger en lidt skuffet Rikki Thomsen fra 8. klasse på Søndersøskolen.

20 skoler fra hele landet havde kvalificeret sig til den landsdækkende finale i Seven Seas, der fandt sted i Rederiforeningens lokaler i København. Og Søndersøskolen kæmpede hårdt for at få sejren.

- Der er så meget konkurrence i det spil her, og det kan jeg godt lide. Det betyder noget at vinde, for så er man lidt bedre end de andre, siger han.

- Men vi har lært noget om sammenhold ved at spille Seven Seas, tilføjer han.

Seven Seas er et spil om Det Blå Danmark, og om hvordan verdenshavene åbner nye horisonter. Spillerne arbejder sammen om at styre et moderne, verdensomspændende rederi. Der skal lukkes kontrakter, købes olie, planlægges sejlruter og udvikles ny teknologi. Opgaverne deles mellem spillerne, så det kræver samarbejde og overblik at få succes i spillet.

- Vi vil fremme forståelsen for Det Blå Danmark, men vil også give eleverne nogle gode oplevelser, der gør, at de husker Det Blå Danmark. Mange skoler står på venteliste til at få os ud at spille, samtidig har spillet vist sig at kunne noget, vi ikke har kunnet forudse. Vi har set, at det kan engagere elever, og at det favner alle i en klasse. Eleverne kan træde ind i en rolle, de normalt ikke har. Det skaber sammenhold, siger Anne Bay Riisager, der er kampagneleder i World Careers, der står bag Seven Seas.

Oversigt

    Oversigt