Elever hjemløse efter hærværk

Over 150 elever på en skole ved Odense må den næste uge undervises i midlertidige lokaler efter hærværk.

Kroggårdsskolen i Næsby i Odense blev i weekenden udsat for omfattende hærværk. Hærværksmændene brød ind i skolen og åbnede for tre brandslanger.

Fem undervisningslokaler er ubrugelige efter oversvømmelse, og eksperter har i dag foreløbigt undersøgt skadernes omfang.

- Lige nu står vandet 30 centimeter op i væggene, og hvis det ikke forsvinder, kan vi risikere, at de skal fjernes og bygges op igen. Og så bliver der tale om udgifter i flere 100.000-kroners klassen, siger skoleleder Karl Aage "Kalle" Hansen Skoleleder, Kroggårdsskolen, Næsby.
 
På torsdag bliver lokalerne undersøgt igen, og her vil det vise sig, om eleverne kan vende tilbage næste mandag eller om der forestår en større ombygning.

- Jeg frygter også, at gulvene skal brydes på, og der skal lægges nye. Men lige nu ved vi ikke om der også står vand under gulvene. Så bliver det en større omgang, siger skoleleder Karl Aage "Kalle" Hansen.

Gerningsmændene havde udover hærværket skrevet "God made me do it" på væggene.

- Vi har ikke nogen anelse om, hvem gerningsmændene er, men det hænger nok samme med andet hærværk, der er begået i området. Nu håber vi at kriminalpolitiet funder dem, siger skoleleder Karl Aage "Kalle" Hansen.

To børnehaveklasser og tre 1. klasser måtte mandag opholde sig i andre lokaler - blandt andet skolens aula.

Oversigt

    Oversigt