I det fynske folks tjeneste

Elever på otte gymnasier vil strejke

Eleverne på Nyborg Gymnasium vil blandt andet lave blokader tirsdag.

Elever på otte fynske gymnasier vil tirsdag formentlig nægte at modtage undervisning. Det sker som en protest mod besparelser på undervisningsområdet.

De otte gymnasier, der ventes at blokere indgangen til bygningerne, er Midtfyns Gymnasium, Faaborg Gymnasium, Sct. Knuds Gymnasium, Svendborg Gymnasium, Vestfyns Gymnasium, Nyborg Gymnasium, Odense Katedralskole og Tornbjerg Gymnasium.

Et bidrag til en sund økonomi

Eleverne protesterer mod besparelser på regeringens finanslovforslag, som ifølge Danske Gymnasieelevers Sammenslutning løber op i 431 millioner kroner på den samlede uddannelsessektor. Heraf skal de 53 millioner kroner spares på gymnasier og HF.

- Det er altså rigtig mange penge, og det kan simpelthen ikke være rigtig, når vi for bare tre måneder siden havde en valgkamp, hvor politikerne lovede guld og grønne skove og uddannelse i verdensklasse, siger Gry Poulsen, der er formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Bertel Haarder har tidligere forsvaret besparelserne:
- Regeringen foreslår en obligatorisk opsparingsordning på 1 procent af statens samlede driftsudgifter i 2008, der frigives igen i 2009 under hensyn til konjunkturudviklingen. Det begrænser forbrugsmulighederne i undervisningssektoren i år, men det er vores bidrag til en fortsat sund og stærk dansk økonomi, har han skrevet i en pressemeddelelse.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.