Elever proppet sammen på fynske gymnasier

Fynske gymnasieelever testede torsdag selv, hvor mange elever, der kan være i et klasselokale. På Nordfyns Gymnasium fik man plads til 242. Og så løb man faktisk tør for elever før man løb tør for plads.

-

Fynske gymnasieelever testede torsdag selv, hvor mange elever, der kan være i et klasselokale. På Nordfyns Gymnasium fik man plads til 242. Og så løb man faktisk tør for elever, før man løb tør for plads.


Aktionen var en del af den strejke alle landets gymnasier i dag var med i. Eleverne protesterer over, at der proppes for mange elever ind i klasserne. Der er ikke længere noget loft over, hvor mange, der må være i en gymnasieklasse.


På Fyn er det egentlig ikke det helt store problem i dag. Men på Sjælland er der flere steder op til 34 elever i en klasse. Når de fynske gymnasie-elever alligevel deltog i strejken og protestaktionen torsdag, skyldes det frygten for, at de helt store klasser på et senere tidspunkt rammer Fyn.


Samtidig protesterer man også mod andre punkter i gymnasielærernes overenskomst fra 1999, der er baggrunden for al balladen. Blandt andet beskæring af sociale arrangementer, mindre forberedelsestid for lærerne og decentralicering.


Gymnasie-lærerne sagde dengang klart nej til overenskomsten. Men da det var en fælles-overenskomst med Akademikernes Centralorganisation, endte den alligevel med et ja.

Oversigt

    Oversigt