Elever samler affald: - Ulækkert at de smider så meget

En gruppe elever fra Østre skole i Middelfart har meldt sig til at samle skrald i forbindelse med Danmark Naturfredningsforenings kampagne. Og eleverne er overraskede over, hvor meget affald de kan samle.

Onsdag morgen var eleverne fra Østre Skole i gang med at indsamle skrald på Aulbyvej ved motorvejsafkørslen ved Kauslunde. Og der var nok at gå i gang med.

- Jeg syntes, at det er ulækkert, og det ødelægger naturen jo. Det er alle de folk, der ikke tænker sig om, de smider dåser, skrald og bananskrald, siger Benjamin Lundsfryd-Kaagsgård, der er elev på Østre Skole i Middelfart.

I mandags var børnene og to lærere på deres første indsamlingstur, og de fik store mængder affald med i poserne.

- Vi samlede 33 kilo skrald på to timer, fortæller Sebastian Elkjær, der er elev på Østre Skole i Middelfart.

Udover de 33 kilo skrald blev det også til 75 dåser.

- Eleverne blev dybt chokerede over, at folk smider så meget i naturen. Og de bliver også kede af det på naturens vegne, siger Gethe Høiriis Johannsen, der er lærer på Østre Skole i Middelfart.

 

Affaldsindsamlingen slår rekord 

I løbet af hverdagene i denne uge er 141.000 børn fra skoler og institutioner ude at samle affald i naturen, og på søndag kan alle andre så også være med.

Der er mere end 800 forskellige indsamlinger rundt om i landet, og det er rekord.

På Fyn kan man blandt andet besøge en trailløbeklub, der samler affald i Nyborg og Odense Kajakklub, der samler skrald på den sydlige del af Stige Ø.
 
Find flere indsamlinger på område www.affaldsindsamlingen.dk

Mærkelige fund

Der er gennem årene gjort mange mærkelige fund. Der er tidligere fundet 71 kilo slagteriaffald, tarteletter, dukkehoveder, røggranater, dildoer, pengeskabe og pistoler.

Læse mere om de sære fund her: Lig, bomber og dildoer fundet i naturen

Fakta om Affaldsindsamlingen

 

Oversigt

    Oversigt