Elever tvivler på holocaust

Flere elever i folkeskolen og på gymnasierne tror ikke på holocaust. Eleverne henter nemlig deres viden fra nettet og ikke fra historiebøgerne. Ny hjemmeside skal forhindre de unge i at blive misinformeret.

Anne Frank har aldrig eksisteret

Dansk Institut for Internationale Studiers afdeling for holocaust og folkedrab lancerer i næste uge en ny hjemmeside, der hedder www.holocaust.dk, som skal advare de unge mod holocaustbenægterne.

- Vi hører stadig oftere fra lærere, at de har haft oplevelser med elever, som anfægtede, at holocaust overhovedet har fundet sted, eller udfordrede lærerne på, om omfanget af folkedrabet var så stort, som der står i skolebøgerne, siger  Tine Brøndum, projektmedarbejder i DIIS til Kristeligt Dagblad.

På Sanderumskolen i Odense arbejder Lene Rasmussen som historielærer, og hun har også mødt problemet med elever, der ikke tror på historiebøgerne, men i stedet hælder til den viden, de har hentet fra nettet.

- Det er et stort problem, at elever så vidt muligt undgår bøger og i stedet temmelig ukritisk søger deres oplysninger på nettet. For eksempel havde jeg en elev i 7. klasse, som fortalte, at hun havde fundet ud af, at Anne Frank slet ikke havde eksisteret, fortæller hun til avisen.

Når man fremover søger på holocaust på google, så vil det være den nye hjemmeside, der står øverst.

Læs mere på hjemmesiden her

Oversigt

    Oversigt