I det fynske folks tjeneste

Elever vandt penge til alternativt klasselokale

Elever fra Sletten Skole i Otterup har vundet penge til alternativt klasselokale.

Foto: Privatfoto / Sletten Skole

Foto: Privatfoto / Sletten Skole

Foto: Privatfoto / Sletten Skole

Foto: Privatfoto / Sletten Skole

1 af 4

Det var en af skolens lærere, der så en konkurrence i Silvan, hvor skoleklasser kunne vinde 15.000 til materialer til et skoleprojekt. De 35 bedste ideer kunne hver vinde 15.000 kroner.

- Vi er tre klasser 7. og 8. klasser, der går på science linjen, hvor vi er glade for at lave noget med naturen. Både bygge og dyrke vores egne ting, som vi gør i vores have, som ligger lige ved siden af skolen, fortæller Tobias Madsen fra 8A på Sletten Skole Afdeling Otterup.

Fra Sletten Skole Afdeling Otterup deltog i alt fire klasser, men der var kun en klasse, 8A, der vandt. Omkring 350 skoler deltog i konkurrencen.

- Da vi vandt, blev vi meget overraskede, men også meget glade for at høre, at det var os, der vandt, fortæller Tobias Madsen.

Ifølge reglerne skulle eleverne selv tegne og bygge et projekt, og det skulle stå færdigt den 22. juni.

- Det er fedt at kunne sige, at det her har 8A bygget helt selv, fortæller Tobias Madsen.

Billederne er taget af Mathias Dan Kristensen og Rasmus Vinbjerg Pedersen fra 8A.

SILVAN Fonden

SILVAN Fonden ønsker at støtte skoler i Danmark i udviklingen af elevernes praktiske kunnen. Ønsket er at præge og initiere gør-det-selv-genet i de unge mennesker i undervisningen, så de tidligt kan blive inspireret til mindre gør-det-selv-projekter – som senere kan udvikle sig til større gør-det-selv-projekter i eget hjem, og for nogen skærpe interessen for en erhvervsfaglig uddannelse.
Kilde: Silvan