Elever vil inddrages mere

De vil høres mere. Men de skal også selv tage sig mere sammen. Det var nogle af budskaberne fra de odenseanske elevrødder, der fik lov til at mødes med deres skolerådmand.

De odenseanske skoleelever fik fredag formiddag mulighed for at komme til orde i forhold til den, der er politisk ansvarlig for deres dagligdag. De var inviteret til møde med skolerådmanden for at ytre sig om inddragelse af elevers meninger i folkeskolen.

- Hvis der sker noget meget pludseligt, som vi ikke har haft indflydelse på, så bliver vi frustrerede, siger Peter Fuchs, der er elevrådsformand på Sct Hans Skole.

Han er en af de elevrådsformand der mødtes med den radikale børn- og ungerådmand i byrådssalen fredag.

- De er vant til demokratiske processer. Og en del af den proces er jo at lytte til hinanden, siger Susanne Crawley Larsen, der er børn- og ungerådmand i Odense.

Man kan kalde det demokrati, opdragelse eller dannelse. Eleverne havde forstået budskabet om sober debattone. Dagens emne var elevinddragelse. Og holdningen blandt de mange elever fra folkeskolen var entydig: det skal der være mere af.

- Undervisningen bliver jo 100% bedre, hvis eleverne får lov til at komme med deres holdninger, siger Mai Thao Tran, næstformand for elevrådet på Munkebjergskolen.

Men elevrådsformændene havde ikke kun ønsker med til rådmanden. De var også parate til at tage ansvar for egen læring.

- Vi er nødt til at have en strammere folkeskole. Hvor vi skal fokusere mere på det faglige, fordi jeg tror, at vi er nødt til at tage os sammen, siger Sanderumskolens elevrådsformand, Nicolai Busch Hansen.

Oversigt

    Oversigt