I det fynske folks tjeneste

Eleverne strømmer til: Skole opkøber naboejendom

Antallet af elever stiger på Giersings Realskole, der køber naboejendom på mere end 5.000 kvadratmeter for at få plads til nye elever.

00:24

Giersings Realskole i Odense opkøber naboejendom for at få plads til et voksende antal elever.

De seneste 15 år er der oprettet cirka 20 procent flere privat- og friskoler, og den fremgang mærker de på skolen på Nonnebakken. I samme årrække er hver fjerde danske folksekole ellers lukket, og landets kommunale skoler kæmper med elevfraflytninger. 

Efter sommerferien modtager Giersings Realskole 178 nye elever, og efter en modernisering af de gamle bygninger vil privatskolen have tre spor fra 0. til 10. klasse.

Skolen på Nonnebakken udvides med mere end 5.000 kvadratmeter med overtagelsen af naboejendommen.

Derfor forbereder skoleleder Poul Haahr Pedersen og resten af skolen sig på de mange nye elever, der starter efter sommerferien.

- Vi har brugt rigtig lang tid sammen med vores egne elever og lærere for at finde ud af, hvordan vi kan bevare det, vi kalder Giersing-ånden. Det er den største udfordring, når der kommer mange nye elever og lærere, fortæller Poul Haahr Pedersen.

- Vi har to særlige værdier, og det lyder måske simpelt: Pas godt på hinanden og pas godt på skolen.

Med opkøbet af nabobygningen giver det også skolelederen anledning til at forny skolen inden for Giersing-ånden.

- Vi skal altid ændre os. Vi skal altid nytænke. Nu har vi nogle større muligheder for at udnytte lærerpotentialer, og det, synes jeg, er vigtigt, siger Poul Haahr Pedersen.

Med opkøbet af den 67 år gamle naboejendom udvider Giersings Realskole dens areal med 5.160 kvadratmeter, og overtagelsen af den nye ejendom giver plads til knap 200 nye elever. 

04:37 Luk video