Elevers fysik gennemtestes

Op mod 1500 skoleelever fra Svendborg bliver i disse dage heglet igennem af et stort forskerhold. De er grundlaget for verdens største forskningsprojekt i effekten af ekstra idrætstimer i skolen.

Siden sommerferien har syv folkeskoler i Svendborg Kommune investeret i ekstra idrætsundervisning. I stedet for de normale to timer om ugen får 0.-4. klasserne nu seks idrætstimer om ugen. Og hvilken effekt det giver på børnenes fysik og sundhed skal nu testes. Derfor bliver eleverne på de syv idrætsskoler og på fire kontrolskoler testet.

- Alle har en formodning om at ekstra idræt gavner, men man mangler de mere faktuelle beviser. Det regner vi med at få nu, siger Martin Andersen, der er sekretariatschef i Kultur og planlægning i Svendborg Kommune.

Børnene får taget blodprøver, bliver vejet, målt og tjekket for hypermobilitet. Også balanceevnen, springkraften og konditionen måles. Det sker flere gange de næste tre år. Målet er at finde frem til hvor meget eller hvor lidt ekstra idræt, der skal til for, at det har en effekt.

- Det skulle gerne være med til at forbedre den generelle sundhedstilstand blandt børnene, siger Niels Wedderkopp, der er læge og leder af forskningsprojektet.

Forskningsprojektet koster over 8 millioner kroner over de næste tre år. Pengene er kommet ind fra Syddansk Universitet og Brdr. Hartmanns Fond, Foreningen Østifterne, Nordea Danmark Fonden og Team Danmark.

Se længere indslag om projektet torsdag 2.10 kl. 19.30 på TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt