Forsinket igen: Elfærgen Ellen i nye problemer

Træningssejladen med elfærgen Ellen er indstillet. Der har været en kortslutning i motoren, og der er ingen tidshorisont på en løsning.

4. juli begyndte Ærøfærgerne seks ugers træningssejlads efter at have overtaget elfærgen Ellen fra E-ferry-projektet.

Træningssejladsen, hvor besætningen skal lære færgen at kende, er dog blevet indstillet 10. juli på grund af tekniske problemer, og det betyder yderligere forsinkelser på elfærgen.  

Under en prøvesejlads satte fremdrivningssystemet på styrbordside ud, og det har efterfølgende vist sig, at dette skete på grund af en kortslutning i motoren.

- Motoren er kortsluttet, og væklingerne er blevet for varme, og så er den stået af, siger trafikdirektør i Ærøfærgerne Keld M. Møller til TV 2/Fyn.  

Venter på ny motor

E-ferry-partnerne er i gang med at klarlægge den underliggende årsag til kortslutningen i motoren, som i første omgang vil blive sendt tilbage til fabrikken til en teknisk analyse. 

- Der skal en ny motor til, og den skal vi have fundet. Nu har vi brændt to motorer af. Det er ikke første gang, så vi skal vide, om der er noget galt med motorerne, eller om der er noget andet, der er forårsaget det, siger Keld M. Møller.

Da det endnu er uklart, præcis hvad årsagen er, vides det heller ikke, hvor lang tid det vil tage, før problemet er fikset.

Kan du sige noget om, hvornår færgen kan tage passagerer med?

- Nej, vi havde regnet med den 15. august, og det her er selvfølgelig en streg i regningen, og det er et udviklingsprojekt, så der kan godt komme nogle bump på vejen. Dem har der været en del af i hele færgebyggeriet, siger Keld M. Møller. 

Elfærgen Ellen skal sejle mellem Søby, Fynshav og Faaborg. Den har ad flere omgange været forsinket.

Oversigt

    Oversigt