Elitefelt til H.C. Andersen Marathon

13 eliteløbere har meldt sig klar, når H.C. Andersen Marathon bliver afviklet i Odense 23. september. Arrangørerne tror på ny løbsrekord.

Den hurtigste marathon på dansk grund blev i 2010 løbet ved H.C. Andersen Marathon. Kenyaneren Raymond Kiplagat Kandie løb i mål på 2.10,43, og elitefeltet i år giver optimisme med hensyn til en ny rekord.

- Det er et vildt stærkt felt. Det er lykkedes os at få 13 superstærke mandlige eliteløbere til start, heraf 10 kenyanere. Sammen med stærke navne fra Eritrea, Polen og Ukraine udgør de et felt, der med de rette vejrbetingelser på dagen vil bringe rekorden i alvorlig fare, siger elitekoordinator Mads Stryhn fra H. C. Andersen Marathon.

Ruten i Odense er kendt som landets hurtigste marathonrute, og det for også formanden til at håbe på ny rekord.

- Umiddelbart ligger sejren til rekordholderen Kandie, der imidlertid nok skal få kamp til stregen fra ikke mindst landsmændene Linus Kipkosgei Mayyo, der har løbet fine 2.11,59 i højderne i Nairobi og Peter Biwott, der tidligere har været med fremme i H.C. Andersen Marathon med en anden- og en tredjepladser, siger løbsdirektør Torben Simonsen.

Oversigt

    Oversigt