Elitesekretariat i Svendborg får talentpris

Elitesekretariatet i Svendborg har fået Team Danmarks talentpris.

Som den første kommune i landet igangsætter Svendborg til sommer Team Danmarks koncept for idrætsskoler på alle kommunens folkeskoler, så alle eleverne i 0. til 6 klasse får 6 ugentlige idrætstimer.

Drikraft i udviklingen

Sideløbende dokumenterer Svendborg-projektet - verdens største forskningsprojekt af sin art - effekterne af børns fysiske aktivitet.

Elitesekretariatet i Svendborg har været drivkraft både i udviklingen af kommunens idrætsskoler og i den internationalt anerkendte forskning.

Det er begrundelserne for, at Team Danmarks talentpris 2011 går til Elitesekretariatet i Svendborg Kommune.

Vi ved det virker

- Vi er utroligt glade for den anerkendelse Svendborg får med prisen. Det viser, at landstrænerne og sportscheferne kan se den store værdi, som idrætsskolerne skaber. For os er det en helt ny måde at se talentudvikling på, hvor den aldersrelaterede træning er grundstenen. Og vi stopper ikke her. Vi håber selvfølgeligt, at idrætsskolerne kommer til at vokse endnu mere. For vi ved det virker, siger elitekoordinator Jannie Kaae fra Elitesekretariatet i Svendborg Kommune.

Svendborgs fokus på sportslig udvikling og børnenes sundhed virkede åbenbart overbevisende på landets bedste trænere og sportschefer. Det er nemlig landstrænerne og sportscheferne i de 30 sportsgrene, som Team Danmark i øjeblikket samarbejder med, der udpeger vinderen af talentprisen.

Elitesekretariatet i Svendborg Kommune vandt i år afstemningen foran Dansk Svømmeunion og Dansk Håndbold Forbund, der også var nomineret til prisen.

Læs mere her

Oversigt

    Oversigt