Ellemann: Thorning-Schmidts opførsel er latterlig

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har nu erklæret, at regeringen bryder sit valgløfte om at bevare akutfunktionen i Svendborg, lyder det fra flere sider. MF'er kalder hendes opførsel for "latterlig".

På sit ugentlige pressemøde sagde statsministeren, at hvis Region Syddanmark ønsker at have en akutfunktion i Svendborg, må regionen "acceptere de nye rammer", som sådan en beslutning vil føre med sig.

Tidligere har sundhedsminister Astrid Krag (SF) i et brev til Region Syddanmark skrevet, at der vil blive skåret i bevillingen til det nye universitetshospital i Odense, hvis Region Syddanmark ønsker en akutfunktion i Svendborg. Og tirsdag bekræfter statsministeren så dette, lyder det fra flere politikere:

- Jeg tolker det derhen, at hun ikke ønsker at give os at lov til at have en akutfunktion. Det taler vist for sig selv. Hun siger noget andet end dét, hun sagde før, under og lige umiddelbart efter valget, siger regionsrådsformand Carl Holst (V) til TV 2/FYN.

Også Venstres folketingspolitiker Jakob Ellemann-Jensen tolker udmeldingen sådan.

- Det er en bekræftelse, siger han til TV 2/FYN.

Jakob Ellemann-Jensen hæfter sig samtidig ved, at Helle Thorning-Schmidt på sit pressemøde ikke ville bekræfte, at hun i januar i et interview med TV 2/FYN bakkede op om en akutfunktion i Svendborg.

Et interview, der blev lavet, efter at hendes partifælle, den nuværende Minister for By-, Bolig- og Landdistrikter, Carsten Hansen, skriftligt havde garanteret, at akutfunktionen ville blive bevaret, hvis Socialdemokraterne kom til magten.

- Jeg synes, det er noget pjat, og jeg synes, det er latterligt. Kom nu videre og erkend, at "vi lovede noget, vi ikke har holdt". Og læg dig så fladt ned og sig undskyld, siger han til TV 2/FYN.

Siden det for nylig kom frem, at der alligevel er usikkerhed om akutfunktionen, har der været en massiv kritik af regeringen fra borgmestre, politikere og ikke mindst borgere på Fyn, Langeland og Ærø.

For hvis der bliver beskåret i bevillingen til det universitetshospital, koster det akutfunktionen livet, lyder det.

- Tager man penge fra det nye universitetshospital i Odense, så kan vi ikke lave et akutindtag i Svendborg. Det ved vi, og det ved de også derovre. Så hvis det er dét, der er de nye rammer, så er det fordi, man ikke vil have, at vi laver en akutfunktion i Svendborg. Og så kan man sådan set bare sige det, siger næstformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), til TV 2/FYN.

Embedsmænd fra Region Syddanmark skal i en af de kommende uger mødes med embedsmænd fra Sundhedsministeriet for at drøfte sagen.

Oversigt

    Oversigt