I det fynske folks tjeneste

Elmehøjen: Forældre forargede over lukning

Mandag kunne TV 2/Fyn fortælle at bostedet Elmehøjen i Broby skal lukke - til stor overraskelse for forældrene til de udviklingshæmmede beboere på stedet.

Forældrene havde nemlig intet hørt om lukningen inden nyheden rullede over skærmen mandag aften.

- Det var bare et kæmpe chok. Alle de forældre der er lykkes mig at komme i kontakt med er bare voldsomt chokerede over, at så drastisk en beslutning kan tages henover en weekend - uden at vi som forældre er blevet indkaldt til møde med Faaborg-Midtfyn Kommune, siger Anja Burgaard, der er mor til Martin, der er udviklingshæmmet og bor på Elmehøjen.

Personalet fik beskeden om lukningen i fredags. Et tilsyn resulterede i flere punkter, som gjorde, at kommunen valgte at indstille stedet til lukning. I følge bostedet uden nogen form for dialog mellem Elmehøjen og kommunen.

- Tilsynet har valgt at sige, at stedet ikke fungerer, og jeg ikke er kompetent som leder, sagde Elmehøjens forstander Anja Grage mandag til TV 2/Fyn.

Hun er langt fra enig i tilsynets vurdering.

Kommunen vil ikke kommentere

Vi har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Faaborg-Midtfyn Kommune, men de vil ikke udtale sig i sagen. Til gengæld fik Anja Burgaard og en lille forældregruppe tirsdag mulighed for et kort møde med kommunen.

- Det er en katastrofe hvis stedet bliver lukket. De skal lytte til forældrene, de skal lytte til børnene, som er glade for at være der. Og så skal de ændre det svar, så Elmehøjen får lov til at bestå.

Faaborg-Midtfyn træffer den endelige afgørelse onsdag aften. Hvis kommunen holder fast skal bostedet lukke allerede på fredag.

Læs om Elmehøjen

Elmehøjen

- Er en del af et institutionsmiljø med flere andre afdelinger.
- Har otte udviklingshæmmede børn og unge.
- Tager udgangspunkt til Rudolf Steiners menneskesyn.
- Ligger på en gammel herregård.
- Har eksisteret siden 1987.