Embedsmisbrug: Familien Jørgensen må vente længere på drømmen

Sagsbehandlingstiden på Byggesagskontoret i Odense Kommune er vokset og det er nu usikkert, hvor lang tid det vil tage at få behandlet en byggesag.

Den verserende sag om embedsmisbrug på byggesagskontoret i Odense Kommune tager luften ud af sagsbehandlingstiden.

Det må Freddy Jørgensen sande. Han og familien har i årevis set frem til at få bygget første sal på huset i Sanderum. Men nu spænder lang sagsbehandlingstid ben for drømmen om, at forvandle de nuværende 90 kvadratmeter til mere plads for familien på far, mor og to børn.

- Det har vi glædet os meget til. Faktisk i 17 år. Og nu kan det endelig lade sig gøre, så kan vi næsten ikke vente længere. Men så sker der desværre sådan noget her, siger en ærgerlig Freddy Jørgensen til TV 2/Fyn.

Normalt tager det et par uger, at få de indledende øvelser igennem byggesagskontoret, men på grund af sagen om embedsmisbrug vil det i øjeblikket tage op mod seks uger for, at få den første behandling igennem kontorene på Odense Slot.

Men her stopper det ikke. Efterfølgende skal selve byggetilladesen behandles. Og også den ventes at tage længere tid end før sagen om embedsmisbrug kom frem for godt to uger siden.

Otte? Ti uger? Eller længere?

Henrik Bang rådgiver familien Jørgensen i deres byggesag, som lige nu venter svar på en indledende forespørgsel. Normalt tager det en til to uger at komme i gang med en byggesag, men den holder ikke længere:

- Jeg har fået en tilkendegivelse om, at der nok vil gå op til seks uger, siger Henrik Bang.

Oven i kommer selve sagsbehandlingen af byggeriet, og her er der ikke estimeret en behandlingstid.

- Hvor lander vi så henne? Tager det otte uger, ti uger efterfølgende, så der kommer til at gå rigtig lang tid med at vente på afgørelserne, siger Henrik Bang. Han har fire andre sager, som også bliver ofre for embedsmisbruget på byggesagskontoret.

At behandlingstiden formentlig vil eksplodere på grund af sagen, erkender Anne Velling, direktør hos By- og Kulturforvaltningen, hvor Byggesagskontoret hører under: 

- Det er klart at giver et dyk lige nu - og et særligt pres lige nu, siger hun.

Sager vokset fra 25 til 85

På to uger er antallet af sager om embedsmisbrug vokset fra 25 til 85, og Anne Velling vil ikke udelukke at tallet kan stige yderligere.

By- og kulturforvaltningen har nu bedt et eksternt advokatfirma undersøge, om der er sket lovbrud i de 85 sager.

I Sanderum håber Freddy Jørgensen, at hans sag ikke ligger nederst i den voksende bunke af byggesager.

- Det jeg frygter mest er, at det først bliver til næste år.

 

Oversigt

    Oversigt