I det fynske folks tjeneste

Emmelev Mølle jubler over aftale om biobrændsel

Biobrændsel skal fra 2010 udgører 5,75 procent af al benzin og diesel i Danmark.

1 af 2

Emmelev Mølle på Nordfyn forudser en fordobling af virksomheden i løbet af fem år, efter en politisk beslutning om at blande biobrændsel i al benzin og diesel i Danmark fra 2010.

Regeringen vil efter sommerferien fremlægge et forslag om der fra 2010 skal blandes 5,75 procent biobrandstof i al benzin og diesel. Ordningen starter med to procent allerede til næste år og målet er 10 procent i 2020.

- Aftalen betyder, at billisterne allerede til næste år vil få biobrændsel i tanken, og samtidig kan vi nu kan leve op til Koyoto-aftalen og reducere vores co2-udslip, siger energipoltisk ordfører for Venstre Lars Chr. Lilleholt.

På Nordfyn glæder de sig også over nyheden.

- Det er en god aftale, og det er en klar fordel at vi nu omsider får et hjemmemarked til vores biodiesel, for uden hjemmemarked er det ikke fornuftigt at ligge i Danmark på lang sigt, llyder det fra direktøren for Emmelev Mølle, Bjarne Simonsen.

Eneste producent i Danmark

Emmelev Mølle beskæftiger i øjeblikket 50 ansatte, og eksporterer al biodiesel til især Tyskland, da politikerne indtil i går har afvist at bruge produktet i Danmark.

Men en EU-beslutning om at øge andelen af biobrændsel de kommende år for at reducere CO2-udslippet, har tvunget de danske politikere med på biobrændsel-vognen.

Emmelev Mølle er indtil videre eneste producent af biodiesel i Danmark, og det giver en klar fordel til den fynske virksomhed.

- Jeg regner med at vi kan fordoble virksomhedens størrelse i løbet af fem år, siger Bjarne Simonsen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.