Hammerslag: En af Odense dyreste ejendomme er solgt

Beliggenheden er en sekser på en femskala. Genboen hedder Odense Rådhus. Og den fynske køber måtte slippe et trecifret millionbeløb for at få fingrene i ejendommen.

Èn af de mest eftertragtede ejendomme i Odense er netop blevet solgt. Det er Flakhaven 1, der nu har fået en fynsk ejer. Nemlig den lokale investor Karsten Bill Rasmussen, der ejer bygninger for flere milliarder. 

Bygningen fra 1873 er blevet solgt for et trecifret millionbeløb. Men den nøjagtige pris er svær at få ud af Morten Rasmussen fra Nybolig Erhverv Odense, der har hjulpet Karsten Bill Rasmussen med handlen. 

quote Der bliver i hvert fald ikke en bank igen. Der er jo kun liv omkring den 1. i måneden

Morten Rasmussen, indehaver Nybolig Erhverv Odense

-  Men det er et sted mellem 100 og 150 millioner kroner. Lad os sige det sådan.

Den offentlige ejendomsvurdering er på 28 millioner kroner?

- Ja, så er det nok en fem til seks gange det. Eller mere, lyder det fra indehaver og diplomvaluar Morten Rasmussen til TV 2/Fyn, der fortæller, at det egentlig er den udenlandske sælger, der ikke vil have prisen frem.

Hvad kommer der nu?

Der har tidligere været bank i ejendommen. Men hvad der skal være i ejendommen, er endnu uvist. 

- Der bliver i hvert fald ikke en bank igen. Der er jo kun liv omkring den 1. i måneden, fortæller Morten Rasmussen og fortsætter:  

- Så det bliver noget, der skaber noget mere liv på pladsen. Det er hele ideen. Og så noget med at få ejendommen bragt tilbage, som den så ud for mange år siden. 

Flakhaven i Odense for en del år siden.
Flakhaven i Odense for en del år siden.
Foto: Arkiv.dk

Morten Rasmussen nævner selv, at butikker eller en café kunne være en mulighed. Til gengæld skal odenseanerne nok ikke forvente en ny natklub eller hotel, lyder det fra Morten Rasmussen. 

- Det skal jo ske i samarbejde med Odense Kommune. Kommunen er selvfølgelig meget interesseret i, at der bliver en løsning, der er langtidsholdbar. De skal trods alt sidde og kigge på den hver dag, griner han og hentyder til, at Odense Rådhus er genbo til Flakhaven 1. 

Hvis vi nu bliver i Hammerslagjargonen - hvad så med beliggenheden på en skala fra et til fem?

- Så er det en sekser, griner Morten Rasmussen. 

- Alle kender jo Flakhaven. Det er da nok en af de bedste ejendomme i byen. 

Flakhaven 1

Fra udenlandske ejere til lokal mand

Flakhaven 1 var tidligere på udenlandske hænder, som var på udkig efter nye lejere, da Nybolig Erhverv Odense og Karsten Bill Rasmussen bød ind. 

- Ejendommen var slet ikke til salg. Ejeren var selv gået i gang med at udvikle og finde nye lejere til ejendommen. Og vi fik også et afslag i første omgang. 

Men det lykkedes alligevel fynboerne at få en handel igennem. 

- Vi blev hurtigt enige. Det har vel taget halvanden måned. Den var jo sat til udlejning, så der var en del, der rykkede på den. Og forudsætningen for en handel var, at det skulle gå hurtigt.

Ejendommen blev overtaget af Karsten Bill Rasmussen 1. oktober, der nu ifølge Morten Rasmussen skal i gang med at finde nye lejere til Flakhaven 1.

Flakhaven 1 er fra 1873.
Flakhaven 1 er fra 1873.
Foto: Arkiv.dk
Rettelse
Clock09. okt 2018, kl. 14:54
Vi var ved en fejl kommet til at give Morten Rasmussen efternavnet Nielsen. Det er er hermed rettet til Rasmussen.

 

Oversigt

    Oversigt