En bombe er ikke nok til at smide en lejer ud

En lejer i Odense får lov at blive boende, selvom han opbevarede forskellige våben og en krysantemumbombe i sin lejlighed.

Krysantemumbomber kan være ekstremt farlige, hvis de ikke håndteres af professionelle fyrværkere. Det gælder også for opbevaring og transport af bomberne.

Alligevel oplever boligorganisationer, at det ikke holder i retten, hvis man ophæver et lejemål som følge af ulovlig opbevaring af krysantemumbomber i boligen. Det skriver fagbladet Boligen, der udgives af BL - Danmarks Almene Boliger.

I en konkret sag fra Odense fandt politiet under en ransagning i januar 2015 forskellige ulovlige våben samt en krysantemumbombe i en lejlighed i Bøgeparken i Vollsmose.

Boligforeningen ophævede efterfølgende lejemålet for den pågældende lejer, men retten i Odense gav beboeren medhold i, at vedkommende ikke skulle fraflytte, da der ikke var ført tilstrækkeligt bevis for bombens farlighed.

Dette til trods for, at politiet rekvirerede forsvaret til ved hjælp fra "Rullemarie" at fjerne bomben fra lejligheden.

Og sagen fra Odense er ikke enestående.

I et andet tilfælde sprænger en nabo med en krysantemumbombe dørene ind til flere lejligheder på en repos, fordi han er vred over, at der spilles for høj musik i en af lejlighederne.

Heller ikke han kunne ifølge retten i Glostrup sættes ud af boligen.

Almenlejeloven siger ellers, at et lejemål kan ophæves, blandt andet hvis en lejers adfærd kan være til fare for ejendommen eller naboerne, de ansatte i boligorganisationen eller andre med lovligt ærinde i ejendommen "på grund af anvendelse af våben eller opbevaring af farefremkaldende materialer".

Dommen anket

Boligselskabet Civica har besluttet at anke dommen i sagen fra Bøgeparken.

- Den afgørelse var efter vores mening helt hen i vejret, siger direktør i Civica, Jens Pilholm til fagbladet Boligen og tilføjer:

- Skal man have rullemarie til at fjerne den, siger det jo en del om, at den slags er alvorligt.

 

Boligselskab måtte ikke smide lejer ud. Selvom han havde en livsfarlig krysantemumbombe liggende. Nu anker boligforeningen.

 

Oversigt

    Oversigt