En fængslet og en løsladt i drabssag fra Svendborg

En 44-årig mand er blevet fængslet i forbindelse med knivdrabet på en 69-årig mand onsdag aften.

To mænd på 44 og 48 år er torsdag eftermiddag blevet fremstillet i et grundlovsforhør for lukkede døre, sigtet for at have dræbt en 69-årig bekendt i Svendborg.

- Den 44-årige er fængslet i fire uge og skal mentalundersøges, mens dommeren valgte at løslade den 48-årige, da der ikke er begrundet mistanke om hans skyld, siger vicepolitikommissær Jack Liedecke fra Fyns Politi.

Da grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, kan han ikke komme nærmere ind på, hvad de to mænd har forklaret.

Den 69-årige mand blev onsdag aften fundet dræbt af flere knivstik i Svendborg, og kort efter blev de to mænd anholdt. De er ifølge politiet en del af byens misbrugsmiljø og kendte deres offer i forvejen.

- Relationerne mellem den afdøde og de to sigtede er, at de er en form for naboer, fortalte vicepolitikommissær Jack Liedecke fra Fyns Politi tidligere torsdag til Ritzau.

Såvel offeret som de to anholdte boede i en såkaldt hytteby, som kommunen har oprettet til brug for misbrugere.

Politiet blev onsdag aften klokken 21.49 alarmeret om, at en livløs mand var blevet fundet på Hellegårdsvej i Svendborg. Der blev sendt ambulance og politi til stedet, hvor de fandt den 69-årige mand, der blev erklæret død af en læge.

- Undersøgelser på stedet viste, at manden formentlig er blevet knivdræbt. Han havde flere knivlæsioner i ansigtet og brystet, har Jack Liedecke fortalt.

Opkaldet til politiet stod den ene af de nu anholdte for. Jack Liedecke mener, at manden ringede et par timer efter knivstikkeriet, som er sket i tidsrummet mellem klokken 19 og 21.

Oversigt

    Oversigt