I det fynske folks tjeneste

Én frikendt i sag om Foghs besøg

Den ene demonstrant blev frifundet, mens de to andre fik bøder. Det blev resultatet af den domsafsigelse, som retten i Svendborg i dag afgav i forbindelse med tumulten omkring statministerens besøg i byen under valgkampen sidste år.

Én af de anholdte blev frifundet i sagen om statsministerens besøg i Svendborg.

Den ene demonstrant får en bøde på 600 kroner, mens den anden straffes med fire dagbøder á 150 kroner. Bøderne kan eventuelt omdannes til en fængselsstraf på fire dage.
- Jeg er utrolig glad for dommen. Den viser jo, at retten ikke vil acceptere, at man misbruger ordensbekendtgørelsen. Og frifindelsen bygger jo på, at man ikke kan forhindre folk i at lave støj til en demonstration, siger demonstranternes forsvarsadvokat Claus Bonnez til TV2/FYN.

Anders Fogh Rasmussen var under valgkampen i januar 2005 på besøg i Svendborg, hvor han skulle tale til borgerne på Gerritspladsen.

Råbte morder efter Fogh

Men en gruppe demonstranter lod ikke statsministeren komme til orde og råbte af ham, samtidig med at de - i højrøstet stil - fulgte efter ham, da han forlod pladsen. Demonstranterne råbte blandt andet "morder" efter Anders Fogh Rasmussen.

Politiet mener, at demonstranterne forstyrrede den offentlige ro og orden, hvorfor demonstranterne fik en bøde på 600 kroner. Men den bøde ville demonstranterne ikke betale, fordi de mener, at de ikke har gjort noget ulovligt, og derfor trak de sagen i retten.

Og her blev der så i dag sat et punktum i sagen.