'En levende parlør' til flygtninge i Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn Kommune og Røde Kors kobler 'en levende parlør' på flygtninge for at hjælpe dem tættere på beskæftigelse.

'Kundepleje', 'Kassebånd' og 'stregkoder'. 

Det er blot nogle af de ord, som kan være en hindring, når flygtninge skal begå sig på arbejdsmarkedet. 

Ordene, som for nogle kan virke meget lige til, kan for andre være svære at forstå, hvis modersmålet ikke er dansk. Også selvom man sagtens kan begå sig på dansk i hverdagen. 

Faaborg-Midtfyn Kommune og Røde Kors er gået sammen om at gøre det lettere at lære og forstå fagsproget. 

Flygtningene skal have koblet 'en levende parlør' på sig, som skal følge ham eller hende rundt på arbejdspladsen og hjælpe med at forklare fagsproglige ord. 'Den levende parlør' er en frivillig sprogmentor. 

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Projektet starter op i januar næste år og giver flygtningen en mulighed for oplæring i det sprog, der er relevant på virksomheden. Samtidig håber kommunen og Røde Kors på, at projektet også kan være med til at frigive nogle ressourcer ved arbejdsgiveren, hvilket forhåbentlig vil føre til, at flere virksomheder åbner dørene for flygtningene.

- Både Faaborg-Midtfyn Kommune og os som humanitær organisation ønsker, at vores nye medborgere bliver en del af arbejdslivet på lige vilkår med danske borgere. Det er dét, der på sigt giver den bedste integration, og bringer flygtninge tættere på lokalsamfundet. Og netop dét vil vores nye samarbejde bidrage til, siger formanden for Røde Kors på Midtfyn, Egon Schlosser. 

Også afdelingslederen for Job & Uddannelse i koncernområdet Arbejdsmarked i Faaborg-Midtfyn Kommune er tilfreds med det nye projekt. 

- Vi er rigtig glade for det nye samarbejde med Røde Kors, som vi er sikre på vil hjælpe vores nye medborgere med at få fodfæste på arbejdsmarkedet og i lokalsamfundet.

Oversigt

    Oversigt