En messe for giftelystne mænd og kvinder

På søndag bliver dørene til årets bryllupsmesse i DOK 5000 slået op. For første gang er Folkekirken med på bryllupsmessen.

På søndag kan bryllupslystne kvinder - og mænd - få inspiration til deres bryllup, når DOK 5000 åbner op for den store bryllupsmesse.

Her finder i et stort udvalg fra udstillere fra hele Fyn, samt flere fra Jylland og Sjælland. Her er der mulighed for, i ro og mag at få overblik over de nyeste trends, inspiration til festen, tips og idéer til dagen og ikke mindst det store overblik, suppleret med smagsprøver, modeshows og selvfølgelig de mange gode messe-tilbud.

Folkekirken er med

 For første gang er Folkekirken med på bryllupsmessen.

- Bliv gift i kirken – det er indholdet, I skal feste og leve videre på, siger sognepræst Lisbeth Hoffmann Petersen fra Hjallese. Hun vil gerne have endnu flere kirkebryllupper, og hun er derfor tilstedet på folkekirkens stand på bryllupsmessen i Odense.

På standen vil fem fynske præster stå til rådighed for samtaler og spørgsmål. De er klar med svar på både de praktiske spørgsmål om, hvordan en kirkelig vielse foregår, og de mere indholdsmæssige spørgsmål og tanker, som brudeparrene har lyst til at tale om. 

- Vi kan for eksempel fortælle om vielsesritualet – og måske får gæsterne på vores stand et nyt syn på, hvad det vil sige at blive gift i kirken, siger Lisbeth Hoffmann Petersen.

Sognepræsten vil gerne aflive myten om, at det er dyrt at blive gift.

- Vielsen i kirken er ikke kommerciel. Man kan blive gift ganske gratis, hvis blot den ene af medlem af folkekirken. Og det, der sker i kirken, når et brudepar siger ja til hinanden, er brylluppets omdrejningspunkt, siger siger Lisbeth Hoffmann Petersen.

Folkekirken uddeler flaskevand og vognmønter med kærlighedens symbol til gæsterne på folkekirkens stand.
Folkekirken uddeler flaskevand og vognmønter med kærlighedens symbol til gæsterne på folkekirkens stand.

Bryllupsmesser siden 1989

Siden 1989 har der været afholdt bryllupsmesser i hele landet - og manden bag ideen - er Carsten Charmig.

- I dag er det en del af forberedelserne til at bryllup at tage på bryppumsmesse, siger Carsten Charmig.

Bryllupsmesserne begyndet som et lokalt fænomen, men har nu bredt  sig til hele landet.

- Jeg havde ikke drømt, at nu så mange år senere, så turnerer bryllupsmesserne rundt i hele landet. siger Carsten Charmig.

Han forventer at op mod 1500 vil komme til messen i Odense på søndag.

- I dag er det en del af forberedelserne til at bryllup at tage på bryllupsmesse, siger Carsten Charmig.

 

Oversigt

    Oversigt