En øl om dagen giver ikke ølvom

En øl om dagen betyder ikke noget for vægten, viser ny undersøgelse. Alligevel er øldrikkere ofte tykkere.

Hvis man render rundt med det, der i daglig tale kaldes en ølvom, og samtidig har dårlig samvittighed over at drikke en øl til aftensmaden eller efter sport, kan man godt holde op med at dunke sig selv i hovedet.

Der skal nemlig mere til end en øl eller to om dagen, hvis det skal give ølvom, viser en ny undersøgelse fra Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

- Vi har sammenholdt resultaterne af 47 forskellige undersøgelser omkring øl, og de tyder ikke på, at øl i moderate mængder har en effekt på, om man udvikler mavefedme, siger postdoc Nathalie Tommerup Bendsen til erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarers netmagasin foodculture.dk.

Hun påpeger, at der i visse tilfælde endda er en sundhedsmæssig gevinst ved den skummende drik.

- Vi har allerede set forskning, der viser, at de, der drikker omkring en genstand om dagen, har nedsat risiko for hjertekarsygdom og type 2-diabetes, siger hun og understreger, at man ikke skal tage det som en adgangsbillet til bare at drikke løs.

Undersøgelserne viser desuden, at dem, der drikker meget øl, også er tykkere end gennemsnittet.

Men det kan ifølge Nathalie Tommerup Bendsen lige så godt skyldes, at de spiser usundt og ikke motionerer nok.

Det er Winnie Pauli, afdelingsleder for Mad, Måltid og Ernæring i Landbrug & Fødevarer, enig i:

- Der er ingen mad eller drikke, der feder, med mindre man har et større kalorieindtag, end man forbruger, og derfor skal man ikke være så bekymret for at tage en øl efter aftensmaden, siger hun.

Hun tilføjer dog, at man stadig skal være opmærksom på, at alkohol ikke indeholder de næringsstoffer, som man får fra andre madvarer, så alkoholiske drikke må ikke tage plads i kosten fra næringsrige fødevarer.

Oversigt

    Oversigt