En omkommet i gasulykke på Lillebælt

En 41-årig mand er død, og fire andre er kommet til skade efter ulykke på et hollandsk skib på vej gennem bæltet.

1407 Skib21

En ulykke på et hollandsk skib nær Fredericia har kostet en 41-årig mand livet, mens fire andre er kommet til skade, alle formentlig ofre for kulilteforgiftning.

To af de tilskadekomne er blevet overført til Rigshospitalet i København, hvor de får behandling i trykkammer, mens de to sidste er blevet fragtet til Kolding Sygehus, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Ingen af de fire mænd meldes i livsfare. Den omkomne er ifølge Fredericia Dagblad skibets russiske maskinmester.

1407 Skib2

Det hollandske fartøj Lady Irina sejlede med træpiller og var på vej ned gennem Kattegat og Lillebælt til Kolding.

Ifølge politiet var mændene ad flere omgange gået ind i rummet, hvor der ifølge politiets foreløbige oplysninger fra teknikkerne var et for højt indhold af kulilte i luften.

- Først går en af mændene ned i rummet. Han kommer ikke tilbage, og så går to mænd derned. De kommer heller ikke tilbage, og yderligere to mænd går derned, inden der bliver slået alarm, siger politiets vagtchef Bent Nielsen til Ritzau.

De fem mænd, der alle menes at være russere, går omkuld på underskibets dæk, og det vides endnu ikke, om dødsofferet var den første, der gik ned i det forgiftede rum.

Tilbage står nu for politiet at finde årsagen til det forhøjede indhold af kulilte i rummet.

Det hollandske skib var kommet til Danmark fra Rusland.

Politiet fik den første anmeldelse klokken 22.21 søndag, og dengang forlød det, at personerne var blevet reddet op. Efter midnat fandt man dog ud af, at nogle fortsat var savnet.

- Brandvæsnet har været nede at tage nogle prøver, og Arbejdstilsynet og Skibstilsynet undersøger også ulykken, fortæller vagtchef Jørn Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi.

Oversigt

    Oversigt