En orange ræv driller Odenses nye håndboldhold

Ambitiøse Odense Håndbold har stærkt hold og ny ledelse klar, men klubbens maskot er forsvundet.

En orange ræv på cirka to meters højde er blevet borte. Pist væk er den på dagen, hvor Odense Håndbold skal fortælle om nye, ambitiøse mål for den kommende sæson. Og ved samme lejlighed vise den nye maskot frem.

-Jeg ved ikke, hvor den er. Jeg må indrømme, at det begynder at knibe med at den kan nå at være med til præsentationen af holdet, sukker Pernille Aakjær fra Odense Håndbold.

Hun står for kommunikation, marketing og events og har ikke lige brug for, at maskotten for den reetablerede håndboldklub i Odense ikke er nået frem med posten.

-Den er ellers mægtig pæn. Det er jo samme farve som vores klubdragt. Og vi har også fundet en frivillig, der gerne vil optræde i den.

Også uden maskot har Odense Håndbold meget at fortælle op til en sæsonstart, den første gang sender kvinder i kamp mod Team Esbjerg den 13. september i ottendelsfinalerne i pokalturneringen.  Jan Pytlick er klubbens nye træner. Mark Jespersen har siden navneskiftet fra HC Odense til Odense Håndbold fået titel af administrerende direktør mod tidligere direktør for sport og økonomi.

Derudover er klubbens spillere nu fuldtidsprofessionelle. Alt sammen forbedringer som en holdets sponsorer hilser velkommen.

-Jeg har været sponsor i tre-fire år og tegnet en ny tre-årig aftale. Mit håb er, at klubben kan etablere sig i toppen. I hvert fald blandt de fem-seks bedste hold, siger Carsten Grønning, der som ejer af KVIK Køkkener i Odense har kastet sine sponsormidler i retning af håndbold, selv om han selv huskes for over 240 divisionskampe for fodboldklubben B 1913.

-Jeg holder meget af håndbold. Atmosfæren i hallen er fantastisk, når et par tusinde tilskuere hepper på holdet. Desuden spiller min datter på U18-holdet i Odense Håndbold, så derfor valgte jeg at bruge mit sponsorat der, siger Carsten Grønning, der dog også er realist:

-Jeg ved godt, at de før har meldt ud, at de ville med i toppen af dansk håndbold. Men jeg mener, at sidste sæson blev ødelagt at skader hos nogle profiler. Nu tror jeg virkelig på det. Og der skal ikke ret megen succes til, før hallen begynder at blive fyldt med tilskuere. Så bliver det virkelig sjovt at gå til håndbold i Odense.

Odense Håndbold præsenterer sæsonplaner i Finanscenteret i Odense klokken 17.30 onsdag. TV 2/FYN sender direkte derfra og håber, blandt meget andet at kunne præsentere den forsvundne maskot.

I øvrigt er Odense Håndbold ikke den eneste, der har valgt at få den snu ræv til at vinke til sine fans. I Herning skøjter en blå ræv rundt hos ishockeyklubben ”Herning Blue Fox”, og i den engelske Premier League er de engelske fodboldmestre Leicester kendt som ”The Foxes”.

Måske man skulle lede der…

Oversigt

    Oversigt