I det fynske folks tjeneste

En psykisk lidelse er ikke et mavesår

Flere regionspolitikere vil nu have undersøgt forholdene for ansatte og indlagte på de psykiatriske afdelinger. En pårørende til en patient bekræfter, at forholdene på afdelingen er urimelige.

01:50

00:54

Hans Bierings hustru lider af skizofreni - og han har mødt virkeligheden på de psykiatriske afdelinger.

Den 16. marts gik en mand amok og knivoverfaldt tre ansatte på psykiatrisk skadestue i Odense. Nu kræver flere politikere, at afdelingerne bliver undersøgt.

1 af 4

Behandling sejler

Mandag kunne TV 2/FYN fortælle om afdeling P601 i Odense, der kæmper med for stort arbejdspres. Ifølge en foreløbig afgørelse fra Arbejdstilsynet er sygemeldinger og tvunget overarbejde et stort problem. Presset på de ansatte betyder, at behandlingen af patienter i nogle tilfælde sejler.

Hans Bierings hustru lider af skizofreni - og han har et indgående kendskab til de psykiatriske afdelinger. Det overrasker ham ikke, at personalet på P601 er hårdt pressede.

- Det er også den virkelighed, jeg har oplevet, i de år jeg har været pårørende til en psykisk syg. Det kommer ikke bag på mig, fortæller Hans Biering til TV 2/FYN.

Hans Biering mener, det er på høje tid, at forholdene bliver undersøgt.

- Fordi det ellers bliver det ustyrligt, uregerligt - ingen kan overskue konsekvenserne af det, hvis man ikke har et markant fokus på det. En psykisk lidelse er ikke et mavesår. Det tager tid, lyder det fra Hans Biering.

TV 2/FYN har meget mere om den sag i vores udsendelse kl. 19.30.

Kender du nogen?

Har du oplevelser eller erfaringer med det psykiatriske system enten som ansat, pårørende eller patient, så hører vi gerne fra dig. Send en mail på redaktionen@tv2fyn.dk eller ring på 6315 6000 eller tip os på vores hjemmeside www.tv2fyn.dk .