I det fynske folks tjeneste

En sidste hilsen til prins Henrik: Fynboer siger farvel på Odense Rådhus

00:33

Flere har allerede skrevet en sidste hilsen i kondolencebogen på Odense Rådhus. Efter den 20. februar sendes bogen til kongehuset.

Siden nyheden om prins Henriks død nåede offentligheden onsdag morgen, har fynboer kunne skrive et sidste farvel i en kondolencebog på Odense Rådhus. Det har flere allerede gjort.

Flere fynboer har allerede trykket blå blæk ned på det linjeret papir i kondolencebogen, og der skal bladres nogle ark frem for at finde en blank side.

På rådhuset i Odense kan fynboer skrive et sidste farvel til prins Henrik.

"Ære være dit minde, Prins Henrik. Du var en stor personlighed, som bliver savnet på tværs i hele Danmark".

Sådan lyder bare én af hilsnerne til den afdøde prins.

Tirsdag aften klokken 23.18 sov prins Henrik ind på Fredensborg Slot omgivet af sin kone dronning Margrethe og parrets to sønner. 

Læs også Peder Pedersen: Mit møde med prins Henrik

 

På Flakhaven foran rådhuset i Odense er nyheden om prinsens død nået Mads Jørgensen.

- Jeg synes, det er meget sørgerligt. Jeg synes, det er en trisk nyhed, at han er gået bort, fortæller han til TV 2/Fyn.

Odenseaneren Thomas Buch har fulgt forsigtigt med i prinsens sygdom, siden kongehuset fredag meddelte, at hans tilstand var alvorlig.

- Jeg synes, det er fint, at han er kommet af sted stille og roligt. Han har tilsyneladende haft det dårligt længe, så det synes jeg, er det bedste, der kunne ske for ham, siger han. 

Kenneth Laursen fik særligt huske prins Henrik for sin farverige personlighed.

- Det er altid trist, når mennesker dør, og han har været en markant figur i offentligheden, siger Kenneth Laursen nede foran rådhuset. 

Det er muligt selv at sende et sidste farvel til prins Henrik på rådhuset i Odense, og kondolencebogen ligger fremme i rådhusets forhal frem til tirsdag den 20. februar. Derefter bliver bogen sendt til dronning Margrethe og resten af kongehuset. 

Læs også Billedgalleri: Prins Henriks besøg på Fyn

Udvidede åbningstider

Torsdag d. 15. februar: Kl. 8.00-18.00

Fredag d. 16. februar: Kl. 8.00-12.30

Lørdag d. 17. februar: Kl. 9.00-12.00

Søndag d. 18. februar: Lukket

Mandag d. 19. februar: Kl. 8.00-18.00

Ved du noget? Så send os et tip