I det fynske folks tjeneste

En svær tid for tænderne

02:05

Pas på bissserne i juletiden.

1 af 2

Julen er højtid for knasende flæskesvær, mange bolsjer og lignende. Det kan går ud over tænderne.

Vi spiser dem stort set alle sammen i den søde juletid: Sprøde flæskesvær og bolsjer i massevis.

Men de sprøde svær og hårde bolsjer kan være slemme ved bisserne.

Tandlæge Henrik Ove Jensen oplever, at juletiden også er højtid for knækkede tænder:

- Vi spiser nok nogle ting, der er for hårde, uden at vi tænker over, at vi har en svag tand, siger han.

Steg sværen helt sprød

TV-kokken Claus Holm mener, at steger man blot sværen helt sprød, er der ingen fare på færde:

- Hvis man ikke har det super-sprødt hele vejen igennem, så er der noget af det, der bliver sejt, og så er det, at det kan gå galt med tænderne, siger han.

Ved du noget? Så send os et tip